Dylan van Baarle Nederlands kampioen

cobaarlenk

Dylan van Baarle is in Kerkrade Nederlands kampioen op de weg bij de beloften geworden. De renner van het Rabobank Development Team reed in de slotronde weg bij zijn ploeggenoot Mike Teunissen met wie hij rondenlang voor het peloton had uitgereden. Joey van Rhee werd namens Metec op bijna drie minuten derde.

Het was zijn eerste nationale titel op de weg bij de beloften.. “Deze titel is absoluut de kers op de taart. Ik denk dat ik vandaag de sterkste man in koers was en dan is het mooi dat je die rood-wit-blauwe trui ook aan mag trekken. Ik wilde niet te lang wachten met mijn aanval en had aan Teunissen lang steun voorin. Ik was misschien wel sterker op de klimmen maar was wel blij dat hij zo nu en dan over kon nemen. Helemaal solo rijden was wel erg pittig geworden.”

Blij met zilver en brons
Mike Teunissen vatte met een glimlach om zijn mond de wedstrijd samen: “Het was gewoon een kwestie van in het wiel van Dylan blijven en dan word je tweede. Nee serieus, Dylan was echt te sterk voor mij, ik ben heel blij dat ik als Limburger tweede wordt en zo op het podium terecht kom van dit Nederlands kampioenschap. We waren aanvankelijk met drie man vooruit met ook Gert-Jan Bosman erbij, helaas moesten we hem enkele ronden voor het einde laten gaan en we konden niet wachten omdat het peloton natuurlijk ook niet stil stond.”
Joey van Rhee stond zelf erg te kijken van zijn derde plaats. “Ik had gehoopt op top 10 maar ik voel me niet echt een specialist in dit werk. Eerlijk gezegd dacht ik vooraf dat ik in de heuvels te kort zou komen. Toen we met vier man voor het brons reden, heb ik zelf een versnelling geplaatst. Bob Schoonbroodt kwam erbij en nam over en toen kon ik hem redelijk eenvoudig ter plaatse laten. Dit is echt heel mooi.” (Bron: CyclingOnline.nl)